NavMenu

Herceg Novi na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai - Poziv privrednicima da predstave projekte

Izvor: eKapija Petak, 30.07.2021. 15:29
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai koja će biti održana u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pa je lokalna samouprava pozvala sve privrednike da predstave svoje projekte i proizvode

Kako su naveli iz Opštine, fokus predstavljanja na najvećoj svjetskoj izložbi biće turizam i investicije. Turistička ponuda grada, zajedno sa ponudom Instituta Dr Simo Milošević, biće prezentovana u toku cijelog trajanja izložbe. Expo 2020 Dubai će biti prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

- Što se tiče investicija i lokalne privrede, ovom prilikom pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rješenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i namjeru za dalji razvoj i proširenje djelatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posjetilaca. Paviljon Crne Gore će biti na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz cijelog svijeta - kazao je savjetnik predsjednika Opštine Nenad Vitomirović.

U saopštenju Opštine istiće se da Herceg Novi zaslužuje mjesto među najboljima, te je nužno da se pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid-19 periodu, "predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital".

- Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprijede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbijedi što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama - navodi se u saopštenju.

Poziv je otvoren do 31. avgusta 2021. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na 031 321 052, lokal 245, ili na mail nenad.vitomirovic@hercegnovi.me .

Svjetska izložba Expo 2020 Dubai ove godine će biti održana pod krovnom temom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti", a koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizator Expo-a najavljuje da će privući preko 25 miliona posjetilaca, uz očekivanje da 20% od ukupnog broja posjetilaca budu direktni predstavnici biznis sektora.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.