NavMenu

Prosječna zarada u junu 530 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.07.2021. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/blickpixel)
Prosječna bruto zarada u junu 2021. godine u Crnoj Gori iznosila je 792 EUR, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa odnosno neto iznosila 530 EUR, pokazuju podaci Monstata.

- Prosječna neto zarada u junu 2021. u odnosu na maj 2021. ostala je na istom nivou, dok je prosječna neto zarada u junu 2021. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,6% - navodi se u saopštenju Monstata.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u junu 2021. godine u odnosu na maj 2021. godine zabilježile rast od 0,2% proizilazi da su realne zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,2%.

- Prosječne neto zarade u junu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sektorima usluge smještaja i ishrane (4,6%), vađenje ruda i kamena 3%, prerađivačka industrija 2,8%, poslovanje sa nekretninama 2,3%, državna uprava 1,8%, ostale uslužne djelatnosti 1,8% - dodaju iz Monstata.

Rast je zabilježen i u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,8%, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,5%, umjetnost zabava i rekreacija 1%, snabdijevanje električnom energijom 1,0%, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,9% i građevinarstvo 0,4%.


- Istovremeno, pad prosječne neto zarade zabilježen je u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,2%, informisanje i komunikacije 2,1%, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1%, trgovina na veliko i malo 0,8% i finansijske djelatnosti i osiguranje 0,3% - zaključuju iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.