NavMenu

Projekat energetske sanacije zgrada u Pljevljima - Dencon počinje preglede na objektima koji će ući u proces sufinansiranja rekonstrukcije fasada

Izvor: eKapija Utorak, 27.07.2021. 10:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radovan1/shutterstock.com)Ilustracija
Firma Dencon iz Podgorice izvršiće detaljne energetske preglede na 21 zgradi u centru grada koje se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, odlučeno je nakon sprovedenog postupka javne nabavke koji je Opština Pljevlja ranije raspisala.

Obaveza firme je da izradi izvještaj o izvršenom energetskom pregledu objekata, nakon čega će ovlašćena lica Opštine Pljevlja donijeti odluku o prioritetnim zgradama koje će ući u proces sufinansiranja rekonstrukcije fasada i fasadnih otvora.

- Nakon izvedenih radova, za koje je rok izvršenja 60 dana, Opština Pljevlja će ući u realizaciju dijela kapitalnog budžeta u iznosu od 280.000 EUR koji je opredijelila za sprovođenje mjera energetske efikasnosti iz objekata koji se griju iz kotlarnice u centru grada. Ovim mjerama omogućiće se postavljanje termoizolacionih fasada sa ciljem uštede energije i smanjenja zagađenja vazduha od sagorijevanja uglja tokom zimskim mjeseci - saopšteno je na opštinskom sajtu.

Tokom prošle godine, Opština Pljevlja je od sredstava koja je Vlada Crne Gore opredijelila za iste poslove, kompletno rekonstruisala i energetski efikasno opremila 11 zgrada u užem gradskom jezgru i to zgradu Skupštine Opštine Pljevlja, Selkretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, zgradu iznad bivše državne apoteke, apoteke Prima S, zgradu Obnove u Tršovoj ulici, niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice, kao i zgradu u Skrelićevoj ulici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.