NavMenu

U Crnoj Gori 140.000 registrovanih turista, 83% u odnosu na isti period 2019.

Izvor: Mina Subota, 24.07.2021. 15:08
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
U Crnoj Gori danas boravi 140 hiljada registrovanih turista, deset puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da je najviše turista u Budvi, 47 hiljada ili devet puta više nego u prošloj godini.

- Slijedi Ulcinj sa 30 hiljada, čak 12 puta više nego u prošloj godini - napisao je Milatović na svom Twitter profilu.

On je rekao da u Herceg Novom boravi oko 27 hiljada turista ili devet puta više u odnosu na prošlu godinu, u Baru 15 hiljada, takođe devet puta više, u Kotoru oko devet hiljada, što je 12 puta više i u Tivtu oko osam hiljada, što je devet puta više.

Na Žabljaku i Kolašinu je oko 600, odnosno 500 gostiju, što je oko pet-šest puta više.

- Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u Crnoj Gori na nivou od 83 odsto iz istog perioda 2019. To je daleko iznad nivoa u uporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60 odsto, Španije 45 odsto, Italije 40 odsto i Turske 30 odsto - kazao je Milatović.


On je naveo da je to rezultat svih napora koje je Vlada uložila prije svega u obezbjeđenju povoljne epidemiološke situacije i ekonomske podrške turističkoj privredi.

- Samo poštovanjem mjera i daljom vakcinacijom moramo doprinijeti da ovako izvanredna sezona traje što duže -zaključio je Milatović.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.