NavMenu

Ako vam često "baguju" aplikacije na androidu, evo koja rješenja možete da primijenite

Izvor: eKapija Utorak, 13.07.2021. 09:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock)Ilustracija
Posljednjih nekoliko dana mobilne aplikacije za Guglov operativni sistem Android često "zabaguju" usred rada stvarajući brojne probleme korisnicima. Google je 22. marta bio primenio nadogradnju za svoju sistemsku aplikaciju Android System WebView, koja služi za prikaz web sadržaja unutar aplikacija. Nadogradnja je bila problematična, što je dovelo do toga da su povezane aplikacije (razne igre, Gmail, Amazon…) često neočekivano zatvarale, piše hrvatski portal Bug.

Prema dosadašnjim izveštajima korisnika iz celog sveta, u otklanjanju problema efikasnim su se pokazala dva rešenja.

1. Ažurirajte aplikacije

Nakon što je otkriven problem, iz Gugla su odmah krenuli na rešavanja uzroka pojave bagova. Tokom jučerašnjeg dana na Google Play postavljene su zakrpe problematičnog WebViewa i brauzera Chrome, te su objavili kratko uputstvo za korisnike koji imaju problema koje sadrži nekoliko koraka:

  • Otvorite Google Play
  • Pronađite aplikaciju Android System WebView
  • Ažurirajte je klikom na "Update"
  • Isto ponovite i sa Google Chrome aplikacijom
Prema dosadašnjim izveštajima, ovi koraci rešavaju problem. Međutim, ukoliko i dalje telefon nastavi da se neobično ponaša i aplikacije "baguju" tokom rada, treba primeniti i drugo rešenje.

2. Očistite cache

Ako update ne odradi svoje, moraćete da očistite sve podatke sa aplikacije Play Store. To ćete učiniti tako da u opcijama za postavke (Settings/Apps) pronađete Google Play Store i tamo izbrišete podatke i cache. Pri ovom rešenju nećete izgubiti nikakve važne podatke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.