NavMenu

Akcionarima Telekoma na ime dividende 945.479 EUR, nije usvojena odluka u otkupu sopstvenih akcija

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.06.2021. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donijela je odluku da se dio neto dobiti ostvarene u 2020. godini, i iznosu od 945.479 EUR, odnosno dva centa po akciji (bruto), isplati akcionarima na ime dividende, saopšteno je iz kompanije. Preostali dio dobiti u iznosu od 211.792 EUR raspodijeliće se u zadržanu dobit.

Na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma održanoj u Podgorici, usvojeni su finansijski izvještaj i izvještaj o poslovanju za 2020. godinu. Za nezavisnog revizora društva za 2021. godinu izabrano je revizorsko preduzeće Ernst & Young.

- Na Skupštini akcionara raspravljano je i o predlogu dijela akcionara da Skupština akcionara da ovlašćenje za otkup sopstvenih akcija društva, koji nije dobio potrebnu većinu glasova, uz obrazloženje da će se to pitanje ponovo evaluirati i o njemu izjasniti nakon trećeg kvartala ove godine, uzimajući u obzir makroekonomska kretanja i planirane buduće investicije - navodi se u kompanijskom saopštenju.

Kako dodaju iz kompanije, prethodnu 2020. godinu, veoma izazovnu u poslovnom i ekonomskom smislu, u Telekomu su obilježili posebna briga za korisnike i zaposlene, uspješno održavanje kontinuiteta u poslovanju, podrška partnerima iz javnog i privatnog sektora, i brojne donatorske i humanitarne aktivnosti.

- Telekom je, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju, značajan dio svojih aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdao njihovo povjerenje. Zahvaljujući tome, Telekom je u 2020. uspio ostati tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u segmentu mobilnog interneta - navode.

Istovremeno, istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom Grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar Grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta. Istraživanje takođe ističe njihovo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici Telekoma imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.

Iz Telekoma napominju i da su prošlogodišnju krizu iskoristili kao šansu za reorganizaciju procesa unutar kompanije, i za formulisanje i implementaciju nove strategije. Kao rezultat, početak 2021. godine obilježili su stabilan nivo prihoda i rast dobiti u odnosu na isti period prethodne godine, stabilna pripejd baza i rast baze postpejd korisnika.

- Uprkos velikom pritisku epidemije na poslovanje kompanije, 2020. smo iskoristili da dodatno poboljšamo i unaprijedimo procese u kompaniji kako bismo još brže i još bolje odgovarali na zahtjeve i potrebe korisnika. Želimo da učinimo sve što možemo da osjete da brinemo o njihovim potrebama i da se, koristeći naše servise i usluge, nalaze u dobrim rukama - rekla je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

Prema njenim riječima, u Telekomu istovremeno rade na tome da zadrže poziciju lidera u oblasti telekomunikacija.

- Nastavljamo da prvi u Crnoj Gori predstavljamo najnovije tehnologije. Crnogorski Telekom je operator koji ima najveći udio u razmjeni podataka putem mobilnog interneta u zemlji, a mobilna mreža Telekoma najbrža mreža po mnogim istraživanjima, što nas dodatno obavezuje da budemo pioniri u tom dijelu - zato smo nedavno prvi u Crnoj Gori predstavili i u testni rad pustili dvije 5G bazne stanice. Želimo da naši korisnici budu zaista zadovoljni zbog toga što smo im pružili, i zato smo odlučni da svaki put uvodimo nove tehnologije i razvijamo iskustvo i dostupnost usluga. Ostajemo privrženi korisnicima i to ćemo slijediti i u budućnosti - kazala je Cibulskaja.

Iz Telekoma podsjećaju i da uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.