NavMenu

Najljepše mjesto za uživanje u srcu nacionalnog parka Đerdap

Izvor: eKapija Srijeda, 16.06.2021. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/ Stevan Aksentijevic)Ilustracija
U srcu nacionalnog parka Đerdap, nedaleko od obale Dunava kod naselja Dobra u opštini Golubac, nalazi se kamp "Asin", jedan od najlepših u ovom dijelu Srbije.

Vlasnica ovog kampa Milena Vasić, profesorka srednje škole u Velikom Gradištu, nadahnuto i sa puno ljubavi govori o počecima, razvoju i perspektivi ovog prelijepog mjesta.

- 2009. kupili smo vikendicu na Čezavi u blizini mjesta Dobra jer smo se zaljubili u taj prijatan ambijent i netaknutu prirodu u srcu nacionalnog parka. Nismo baš znali da uživamo u tome, jer nismo imali ni puno vremena. Četiri godine kasnije otišli smo za Beograd, ali se nismo najbolje snašli u tom urbanom životu, pa smo se odlučili da se vratimo - govori ona.

- Došli smo na ideju da pronađemo neki alternativni izvor prihoda. Prijatelj je predložio da otvorimo kamp jer je prethodno video lokaciju na kojoj se nalazimo, pa smo odlučili da to i uradimo. Nakon što smo se dobro raspitali koja su to interesovanja modernog turiste, napravili smo plan, nabavili sve dozvole i konačno 2015. godine počeli sa izgradnjom kampa. Sagradili smo pomoćni objekat za turiste, opremili ovaj plac u skladu sa potrebama. Jedan smo od rijetkih kampova koji imaju hemijski toalet. Konačno, 2017. godine kamp je mogao da počne da radi - dodaje Milena Vasić.

- Ovo iskustvo je jako zanimljivo, upoznali smo ljude iz raznih zemalja i njihove kulture i stekli smo dosta prijatelja sa svih strana svijeta. Svake godine smo se trudili da budemo sve bolji i bolji, da naša reklama budu zapravo utisci turista. Naši gosti su, prije svega, biciklisti i ljudi koji dolaze sa kamperom. Ta grupa turista je vrlo obrazovana i veoma dobro informisana. Većinu naših gostiju čine stranci, a naši su uglavnom iz Vojvodine kojima je dosta ravnice i žele da se upoznaju sa našim raznolikim reljefom - prenijela je Milena svoje bogato poslovno iskustvo i dodaje da je epidemija koronavirusa ipak napravila dosta poremećaja.


- Do 2019.godine broj turista je bio baš veliki, sve je išlo uzlaznom putanjom. Mogu da se pohvalim i zahvalim na saradnji Turističkoj organizaciji Golubac, koja je bila predusetljiva i koja nam je dala vetar u leđa da nastavimo dalje. Korona nas dosta omela poslednjih godinu dana, a za ovu godinu se pripremamo kao da će biti uspešna. Aplicirali smo za projekat EU i odobren je, čekamo da se potpiše ugovor. Planiramo da kvalitet ponude podignemo na još viši nivo i da izgradimo bar još jedan bungalov - ističe ponosna vlasnica Kampa "Asin" Milena Vasić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.