NavMenu

Kompanija Alwir planira razvoj inovativne tehnologije prerade žice u Mojkovcu - Investitor u biznis zoni Babića polje zakupio parcelu od 8.500 m2

Izvor: eKapija Srijeda, 16.06.2021. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pashminu Mansukhani)Ilustracija
Kompanija Alwir planira da pokrene proizvodnju i preradu metalne žice u Mojkovcu, saopšteno je iz Opštine. Kako je navedeno, sa ovom kompanijom potpisan je ugovor o zakupu parcela u biznis zoni Babića polje.

Sjedište kompanije Alwir je u Mojkovcu, a osnivači su investitori iz Ukrajine, sa partnerima iz ovog grada.

- Kako je opisano u investicionom projektu, radi se o inovativnoj tehnologiji prerade metalne žice od koje će se proizvoditi širok spektar visokokvalitetnih proizvoda. Ugovorom koji je potpisan ovog mjeseca, preduzeće Alawir je zakupilo parcele ukupne površine 8.468 m2 na period od deset godina sa mogućnošću produženja na još deset. Investicijom je planirano otvaranje do 25 radnih mjesta - saopšteno je na Facebook prifilu opštine.

S obzirom na to da je planirani projekat dugoročan, u planu je dalji razvoj i proširenje djelatnosti, kako u zemlji tako i na teritoriji Evropske Unije.

- Zaključenim ugovorom definisano je da će investitor izgraditi objekat u kome će obavljati svoju djelatnost i isti pustiti u rad za period od dvanaest mjeseci. Čestitamo novom investitoru i radujemo se pozitivnoj realizaciji ugovora na obostrano i zadovoljstvo svih građana - istakli su iz Opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.