NavMenu

Aleksandar Mijušković na čelu Odbora direktora CGES-a

Izvor: Mina Subota, 05.06.2021. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) danas su na vanrednoj Skupštini razriješili dosadašnji saziv Odbora direktora i izabrali novi, na čijem će čelu biti Aleksandar Mijušković.

Na vanrednoj Skupštini akcionara razriješen je dosadašnji saziv Odbora direktora na čelu sa predsjednicom Vesnom Bracanović.

- Akcionari su potvrdili i odluku o imenovanju novih članova Odbora direktora, pa će ubuduće državni kapital u CGES-u, pored Mijuškovića, predstavljati Predrag Mijajlović, Orhan Šahmanović i Dušan Kljajić - navodi se u saopštenju CGES-a.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće Jelena Matejić, a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale, Giovanni Cerchiarini i Guido Guida.

Na konstitutivnoj sjednici novoizabranog Odbora direktora odlučeno je da funkciju predsjednika u narednom mandatu obavlja Mijušković, dok je ulogu zamjenika potpredsjednika dobio Cerchiarini.

Mijušković je rekao da je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i ogromna obaveza za menadžment i sve zaposlene, kako bi došli do zajedničkog cilja, a to je savremena, međunarodna elektroenergetska kompanija, koja ima za cilj realizaciju kapitalnih projekata koji bi podstakli priliv novih investicija u Crnu Goru.

- Uvjeren sam da ćemo svi zajedno u kompaniji, na putu njene razvojne strategije, dati svoj maksimum kako bismo postali operator prenosnog sistema koji će svojim progresom, a slijedeći najbolju evropsku praksu, obezbijediti u svakom trenutku visok stepen sigurnosti prenosa električne energije do potrošača u Crnoj Gori - poručio je Mijušković.

On je podsjetio da je već radio u CGES-u i da poznaje tu kompaniju i sve njene potencijale.

Mijušković je diplomirani inženjer elektrotehnike - smjer energetika, sa respektivnim iskustvom od 26 godina u toj oblasti.

Posljednja pozicija koju je pokrivao u CGES, do 2012. godine, bila je direktor Sektora za regulatorne, pravne, kadrovske i poslove međunarodne saradnje.

Mijušković je bio jedan od inicijatora projekta povezivanja Crne Gore i Italije podmorskim elektroenergetskim kablom i član pregovaračkog tima sa italijanskim operatorom prenosnog sistema Terna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.