NavMenu

Amazon kupuje filmski studio MGM za 9 mlrd USD?

Izvor: Tanjug Utorak, 18.05.2021. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sashkin/shutterstock.com)Ilustracija
Američka kompanija za e-trgovinu Amazon je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko 9 mlrd USD, objavio je njujorški magazin Varajeti (Variety).

Tehnološki div navodno vodi pregovore o ovom preuzimanju već "nekoliko nedjelja", rekli su redakciji tog časopisa izvori iz filmske industrije, prenosi Biznis Insajder.

Vrijednost potencijalnog sporazuma bi, prema njhovim riječima, mogla da se kreće u rasponu između sedam i 10 mlrd USD.

Prema pisanju Varajetija, "posao će organizovati Majk Hopkins, viši potpredsjednik Amazon Studija i Prime Videa, direktno sa predsjednikom odbora MGM-a Kevinom Ulrihom, čiji je investicioni fond Anchorage Capital glavni akcionar MGM-a".

Eventualna prodaja MGM-a Amazonu mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje Amazon Prime striming ponude koja bi obuhvatila širok spektar sadržaja MGM-a, uključujući franšize "DŽejms Bond", Hobit i Pink Panter.

Striming servis Amazona je prošlog mjeseca premašio 200 miliona Prajm korisnika širom svijeta, od kojih je 175 miliona u posljednjih godinu dana strimovalo sadržaje Prajm Videa, prema riječima glavnog izvršnog direktora Amazona DŽefa Bezosa.

MGM Holdings razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, navodi Varajeti i dodaje da je u to vrijeme kompanija imala tržišnu vrijednost od 5,5 mlrd USD.

U trci za kupovinu MGM-a su takođe i ViakomCBS i Soni Pictures Entertainment.

Predstavnici Amazona i MGM-a nisu odgovorili na zahtjev Insajdera za komentarom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.