NavMenu

Sve plaže uskoro spremne za prve turiste

Izvor: Mina Nedjelja, 16.05.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Sve crnogorske plaže uskoro će biti spremne da prime prve turiste, što je već od 1. maja moguće na većini hotelskih kupališta.

Zakupci će na plažama primjenjivati epidemiološke preporuke koje štite i goste i osoblje, a nadležni najavljuju pojačane kontrole tokom sezone, kao i zaključivanje novih ugovora za 20-tak plaža koji su tokom procesa revizije u međuvremenu raskinuti.

Većina hotelskih plaža je otvorena tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, prenosi portal RTCG.

Direktorica hotela Splendid, Mirjana Mrkalj, kazala je za TVCG da s obzirom na to da su bili 100 odsto popunjeni, plaza je zaista bila u punom kapacitetu popunjena.

Uskoro se očekuje i otvaranje ostalih plaža, nakona saniranja posljedica nevremena, ali i korone.

Zakupac plaže Mogren 1 u Budvi, Robert Viola, kazao je da je plaža obično bila otvorena 1. maja uvijek, međutim, ove godine malo kasne ali misli da to neće uticati na dolazak gostiju.

Potvrđuju to i predstavnici nadležnih institucija.

- Iskreno se nadamo, u stalnoj smo komunikaciji sa zakupcima, da su završne pripreme u toku, i da ćemo krajem mjeseca sigurno imati sve plaže spremne za predstojeću turističku sezonu - kazao je Vukašin Mijatović iz Morskog dobra Crne Gore.

Broj uređenih plaža i kupališta ostaće isti bez obzira na postupak revizije koji je u toku.

- Treba napomenuti da je došlo do raskidanja nekih 20-tak ugovora. Razlozi su razni, od toga da su zakupci u jednom dijelu odustali od tih ugovora, a sa druge strane imamo i slučajeve gdje postoje značajna kršenja ugovornih obaveza - dodao je Mijatović.

U toku je tenderski postupak, kako bi se što prije izabrali novi zakupci a plaže učinile dostupne posjetiocima do kraja ovog mjeseca. Regularni ugovori o zakupu, koji važe još dvije godine, trenutno su u fazi anektiranja.


- Suština je da svi ugovori ističu 2023. godine kada će doći do ponovnog postupka odnosno pripreme tenderskih postupaka, gđe će svi zainteresovani biti u mogućnosti da suđeluju u ponovljenim tenderima - naveo je Mijatović.

Mjerama podrške građanima i privredi obuhvaćeni su i zakupci plaža.

- To su 50% umanjenje zakupnine za ovu turističku sezonu - precizirao je Mijatović.

Turisti će biti bezbjedni na crnogorskim plažama. Uputstva su jasna.

Mrkalj je kazala da je ono što je jedino zbog epidemioloških mjera dodato, to je dezinfekcija ležaljki poslije svakog korišćenja od gosta.

Viola je rekao da će ležaljke morati biti na dozvoljenoj udaljenosti jedna od druge.

- Sredstva za dezinfekciju koja će morati biti na stolovima. Personal koji će morati nositi maske - dodao je Viola.

Iz Morskog dobra najavljuju pojačane kontrole tokom turističke sezone ali i javnost službenih zabilješki o uočenim nepravilnostima.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.