NavMenu

Velike mogućnosti za bolju saradnju elektroprivrednih sistema CG i Srbije

Izvor: Tanjug Četvrtak, 13.05.2021. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović razgovarali su danas o saradnji elektroprivrednih sistema dvije zemlje.

"Razgovarali smo o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore i mogućnostima da se saradnja u oblasti energetike dodatno unaprijedi, od zajedničkih projekata do povezivanja tržišta energije. Čitav region suočava se sa sličnim izazovima u procesu energetske tranzicije i zato moramo i da se povezujemo i da radimo zajedno, jer je energetska bezbjednost pitanje broj jedan za sve zemlje u regionu", rekla je Mihajlovićeva.
Đukanovich je istakao da su elektroenergetski sistemi Srbije i Crne Gore kompatibilni i da postoje velike mogućnosti da se, unapređujući saradnju, brže razvijaju.

- Unapređenje saradnje elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore je na korist građana i građanki Crne Gore, kao i Srbije, jer je energetika pokretač i lokomotiva razvoja čitvae privrede - naveo je Đukanović.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.