NavMenu

To Montenegro traži zakup hangara i alata Montenegro Airlinesa

Izvor: aktuelno.me Četvrtak, 13.05.2021. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ArchMan/shutterstock.com)Ilustracija
To Montenegro je dostavio zahtjev Privrednom sudu da zakupi hangar i alat Montenegro Airlinesa u stečaju, potvrđeno je Pobjedi.

Time je potvrđeno pisanje Pobjede da datum polijetanja aviona ove kompanije zavisi od stečajnog sudije i upravnika Montenegro Airlines-a Blaža Jovanića i Saše Zejaka.

To Montenegro, naime, ne može dobiti sertifikat za održavanje vazduhoplova bez hangara, alata i jedinice 145, odnosno najmanje dva majstora nosioca licence za elektroniku i mehaniku. To je i uslov za povratak jedinog operativnog aviona nove nacionalne kompanije u zemlju.

Kako je objasnio državni sekretar Zoran Radunović, prvi avion Air Montenegra"+, (brend kompanije To Montenegro) "embraer E195" je servisiran u Bratislavi i prevezen trajektom do Mastrihta (Holandija), gdje će biti obojen u boje novog prevoznika. Te boje, međutim, još nijesu ni izabrane. Logo i boje će, kako je saopštio Radunović "Vijestima" 9. maja, biti izabrani tek ove sedmice.

Radnici Montenegro Airlines-a u stečaju Miljan Perović, Valeri Đekić i Srđan Habić tvrde da To Montenegro za zakup hangara sa pratećom opremom nudi deset hiljada eura mjesečno.


– To je višestruko manje od stvarne vrijednosti zakupa – tvrde oni i podsjećaju stečajnu upravu da taj potencijalni zakup ulazi u stečajnu masu iz koje bivši radnici MA treba da naplate makar dio svojih potraživanja.

Zaposleni u MA, naime, ne primaju platu od četvrtog kvartala prošle godine.

– Završni račun MA za 2020. godinu nije predat u zakonskom roku, niti je završen, što će biti problematično za utvrđivanje i priznavanje potraživanja. Cilj nam je da zaštitimo stečajnu masu, koja nam je preostala, kako bi radnici mogli da naplate svoja potraživanja – naveli su Perović, Đekić i Habić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.