NavMenu

CVIJANOVIĆ: Izgradnja puta Foča-Šćepan polje počinje 2022.

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 13.05.2021. 08:10
Komentari
Podeli

Sa jučerašnjeg sastanka povodom ukidanja putarine Trebinje-Herceg Novi (Foto: Gov.me/S.Matić)Sa jučerašnjeg sastanka povodom ukidanja putarine Trebinje-Herceg Novi
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je juče da bi sljedeće godine trebalo da počne izgradnja puta Foča - Šćepan polje, što će doprinijeti boljem infrastrukturnom povezivanju Republike Srpske i Crne Gore.

Cvijanović je istakla da je riječ o velikom projektu i poduhvatu koji će mnogo značiti za ove dvije zemlje, za građane i privredu.

Kada je riječ o revitalizaciji puteva u Republici Srpskoj, Cvijanović je navela da postoji transportna strategija koja podrazumijeva revitalizaciju i izgradnju ili prekategorizaciju određenih puteva da bi mogla biti uspostavljena adekvatna putna infrastruktura širom RS.

- Prolazim svim putevima u Republici Srpskoj i znam u kakvom su stanju - rekla je Cvijanović, odgovarajući na pitanje novinara da li je upoznata o kvalitetu puta od Foče do Trebinja.

Cvijanović je najavila da će putevi u istočnom i južnom dijelu Republike Srpske biti revitalizovani ili će biti izgrađene dionice koje trebaju da se grade.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.