NavMenu

Opština Tivat želi da valorizuje prostor u blizini ulaza u Porto Montenegro - Moguća izgradnja novog objekta kroz privatno-javno partnerstvo

Izvor: bokanews.me Srijeda, 12.05.2021. 14:00
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Radovi na izgradnji nedostajućeg kraka regionalnog vodovoda za opštinu Herceg Novi kroz tivatska naselja Seljanovo i Donja Lastva, a koje je prošle godine mjesecima izvodilo JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje iz Budve, Tivćanima su ostavili dodatni novi problem - malo klizište u djelu naselja Seljanovo, na potezu od prekidne komore Pod Kuk, do Jadranske magistrale u blizini glavnog ulaza u turistički kompkeks Porto Montenegro.

Građevinari koji su ovdje radili za Regionalni vodovod, posjekli su svo rastinje koje je korenom, zadržavalo inače nestabilnu masu zemlje i kamena na ovom prostoru, te su postavljanjem cijevi i njihovim zatrpavanjem, ovdje stvorili svojevrsni novi plitki potok preko kojeg se na kolovoz magistrale prilikom svake veće kiše, slivaju ogromne količine zemlje i blata.

Iz Opštine Tivat su tim povodom kazali su nam da je lokalna Direkcija za investicije Opštine Tivat dopis JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje vezano za ovaj problem.

- Po informacijama kojima Opština raspolaže, nekoliko puta do sada radnici ovog preduzeća su uklanjali blato i zemlju sa kolovoza. Takođe ne teren je izlazila i Komunalna policija Opštine Tivat - kazali su u lokalnoj samoupravi, ali te aktivnosti do sada nisu produkovale konačno i kvalitetno riješavanje ovog problema.

Iz Opštine su, s tim u vezi, podsjetili da je ova konkretna lokacija, bila predmet razgovora predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenoviča i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, prilikom njegove nedavne posjete Tivtu. U blizini lokacije na kojoj je Regionalni vodovod napravio novi malo klizište naime, nalazi se dotrajali objekat - montažna baraka u kojoj je već 40-tak godina sjedište tivatske policije. Ova baraka potpuno je neuslovna za potrebe tivatske policije, ali je i svojevrsno ruglo za grad koji pretenduje da bude prestižna turistička destinacija, s obzirom da se policijska baraka nalazi u neposrednoj blizini ulaza u kompleks Porto Montenegro, odnosno preko puta međunarodne škole Knightsbridge International Montenegro.

- Gradonačelnik Komnenović i ministar Sekulović su razgovarali o izgradnji novog, velikog objekta koji bi pored ostalih sadržaja, koristili i pripadnici MUP-a. Na ovaj način bio bi riješen problem prostorija za stanicu policije u Tivtu. Kroz ovaj projekat po modelu privatno-javnog partnerstva, ova lokacija od ukupno 30.000 m2 od Novosadske ulice istočno prema centru grada, bi bila valorizovana, na način što bi se na njoj razvijali brojni nedostajući sadržaji u Tivtu - naveli su iz lokalne uprave.

U pripremi takvog eventualnog privatno-javnog partnestva za valorizaciju ove sada najvećim dijelom neizgrađene lokacije, kako su pojasnili, biće pregledana sva postojeća dokumentacija, "imajući u vidu da na osnovu postojećeg elaborata, teren nije najpovoljniji za gradnju i razmotriće se primjenljiva rješenja".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.