NavMenu

Još uvijek nije poznat datum prvih letova iz Rusije - Aeroflot za let iz Moskve do Beograda odredio najveću letjelicu iz flote

Izvor: antenam.net Srijeda, 12.05.2021. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: Yury Orlov/unsplash)
Nakon što je Ural Airlines krajem aprila otkazao let iz Moskve za Tivat, iz Aerodroma Crne Gore saopšteno je da za taj postupak nijesu dobili objašnjenje ruske kompanije.

- Nijesmo dobili nikakvo posebno objašnjenje sem da je let otkazan u posljednjem trenutku, uprkos nekoliko zvaničnih potvrda da slijeću na tivatski aerodrom - navodi se u odgovorima dostavljenim portalu Anteni M.

Iz ACG pojašnjavaju da nakon obustave saobraćaja zbog pandemije nije bilo letova iz Rusije, ali da imaju najava da će se oni ostvariti.

- Aerodromi Crne Gore su godinama odlično sarađivali sa mnogim ruskim avio-kompanijama. Nakon obustave saobraćaja usljed koronavirusa, nijesmo imali letova iz Rusije, osim aviona generalne avijacije. Imamo dosta najava od nekoliko ruskih avio-kompanija, ali ne možemo još sa sigurnošću reći kada će se desiti prvi letovi - kažu iz crnogorskih Aerodroma.

Ističu da su ruski turisti i avio-kompanije za Aerodome CG ali i kompletan crnogorski turizam od izuzetnog značaja.

- Rusi putnici čine oko 20 odsto našeg ukupnog prometa putnika i sa nestrpljenjem isčekujemo njihov povratak. Nadamo se da će naše dvije zemlje ubrzo diplomatskim putem dogovoriti okolnosti koje su postojale u ranijem periodu - navode iz ACG.

Aeroflot na relaciji Moskva-Beograd rasporedio B777 sa 402 sjedišta

Nepostojanje direktnih letova iz Rusije prema Crnoj Gori uslovilo je pojačavanje avio-saobraćaja na relaciji Moskva-Beograd, te Beograd-Podgorica odnosno Beograd-Tivat.

Specijalizovani sajt u oblasti avio-industrije Ex-Yu Aviation je objavio da je ruska kompanija Aeroflot za letove između Moskve i Beograda opredijelila Boeing 777-300ER, najveću letjelicu iz flote sa 402 sjedišta, koja je predviđena za prekookeanske letove. B777-300ER ima trideset mjesta u biznis klasi, 48 u premium ekonomskoj i preostalih 324 u ekonomskoj.

Takođe avio-kompanija pojačava frekvenciju saobraćaja, jer je Rusija dozvolila da se doda više letova između Moskve i Beograda. Na toj relaciji leti i Airbus A330-300 koji ima 241 sjedište.

Kako piše Ex-Yu Aviation putovanja između Moskve i Beograda su veoma tražena, prije svega zbog ruskih turista, a potražnju, kako dodaju, generišu i transferni putnici. Tako će glavna ruta za dolazak turista iz Rusije u Crnu Goru, za sada, biti preko Beograda.

Strani državljani koji dolaze u Srbiju moraju posjedovati negativan PCR test, ali se ta mjera ne primjenjuje na one koji su u tranzitu.

Podsjetimo i da, prema važećim mjerama crnogorskih zdravstvenih vlasti, ruski državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez posjedovanja testa na novi koronavirus ili dokaza o vakcinaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.