NavMenu

Ponovnim pokretanjem proizvodnje u Rudniku uglja otvorila bi se nova radna mjesta u Beranama - Opština spremna da pomogne

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 15:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dalton Dingelstad/shutterstock.com)Ilustracija
Lokalna samouprava podržava ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja Berane, saopšteno je tokom sastanka predsjednika Opštine Berane Tihomira Bogavca sa izvršnim direktorom ovog preduzeća Radem Guberinićem.

- Opština Berane je spremna da podrži ponovno pokretanje Rudnika uglja Berane koji je do marta prošle godine, prije nego je prekinuo sa radom, zapošljavao 157 radnika - kazao je predsjednik Bogavac.

On je istakao da je ovaj sastanak od velikog značaja za grad Berane jer ponovnim pokretanjem rudnika otvara se mogućnost za zapošljavanje većeg broja građana.

Izvršni direktor Rudnika, koji je u vlasništvu kompanije Metalfer iz Sremske Mitrovice, pozvao je predsjednika Opštine da posjeti njihovu firmu kako bi se sastao sa vlasnikom, a sve u cilju nalaženja najboljeg modela za ponovno pokretanje proizvodnje.

Iz Opštine podsjećaju da je proizvodnja u rudniku prekinuta u martu 2020, kada je oko sto radnika upućeno na biro rada. Kao glavni razlog za obustavu proizvodnje navedeno je to što već dvije godine gubitke rudnika u Beranama pokriva vlasnik iz Srbije. Istaknuto je da on to više nije u situaciji da čini i da u datim okolnostima rudniku prijeti uvođenje stečaja.


Rudnik u Beranama je od grčke kompanije Balkan Enerdži prije sedam godina preuzelo preduzeće Metalfer iz Sremske Mitrovice. Tada je u rudniku, uz upošljavanje 150 radnika u tri smjene, pokrenuta proizvodnja i to nakon desetogodišnjeg zastoja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.