NavMenu

Počela kruzing putovanja, Crna Gora na sivoj listi do 30. juna

Izvor: Mina Subota, 08.05.2021. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Polina Rytova/unsplash)
Crna Gora će na sivoj epidemiološkoj listi biti do kraja juna, dok kad njenim građanima neće biti dozvoljen ukrcaj na kruzere, bez obzira da li su vakcinisani ili imaju negativan PCR test.

Direktor turističke agencije Allegra Montenegro, Mihailo Vukić, rekao je Pobjedi da ta odluka EU važi do kraja juna, nakon čega se nada da će i građanima Crne Gore biti omogućena kruzing putovanja, kao i susjedima iz Hrvatske i Slovenije.

On je dodao da je za 17. jun najavljeno uplovljavanja kruzera kompanije MSC u Kotor, ali da je otežavajuća činjenica što se još ne znaju protokoli i procesi.

- Imali smo par sastanaka sa ljudima iz MSC, predsjednikom kotorske Opštine i predstavnicima Luke Kotor, pa se nadam da će se to na vrijeme riješiti i da će kompanije tačno znati šta ih očekuje u Kotoru - naveo je Vukić.

On je saopštio da turoperatore zanima kakva će biti pravila prilikom dolaska i odlaska iz Crne Gore, jer je na sivoj listi.

- Našim državljanima nije dozvoljeno putovanje u Evropu i izlazak iz Crne Gore. To nas brine, ali je epidemiološka situacija mnogo bolja, dosta ljudi se vakciniše i nadam se da će brodovi koji ispoljavaju iz Crne Gore i turisti koji idu iz Crne Gore moći da se vrate kući bez karantina - kazao je Vukić.

On je rekao da na kruzerima sada postoje sobe za izolaciju i laboratorije za izradu PCR, brzih, antigen testova.

- Svi imaju velike protokole na 300 do 400 strana. Svaki detalj se zna prilikom ulasku na brod, prijave, ponašanja u restoranu i kabinama - kazao je Vukić.

Cijela posada mora da bude vakcinisina, a zavisno od kompanije od putnika se traži ili to ili PCR test.

Vukić je saopštio da su ove godine cijene kruzinga niže.

- Kompanija Kosta, na primjer, daje 40 odsto popusta, a MSC dozvoljava da druga osoba u kabini putuje gratis, što je bukvalno 50% popusta - objasnio je Vukić.

On je dodao da njegova agencija ima malo posla, te da su im pomogle mjere Vlade.

- Vratili smo novac i depozite putnicima i to nas jako raduje. Još malo nam fali da sve to bude kako treba, a kad smo preživjeli ovo godinu zdravstveno preživjećemo i finansijski - saopštio je Vukić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.