NavMenu

Švedska kompanija Savana investirala u Amplitudo

Izvor: Mina Petak, 07.05.2021. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/ shutterstock.com)Ilustracija
IT kompanija Amplitudo potpisala je ugovor sa švedskom firmom Savana Holding AB, čime je taj investitor postao partner najinovativnije crnogorske kompanije u prošloj godini i to sa vlasničkim udjelom od 20%.

Iz Amplituda je saopšteno da je vlasnik švedske kompanije, biznismen crnogorskog porijekla, donator i humanista, Veselin Mijač, potpisao danas sporazum sa izvršnim direktorom Amplituda, Nenadom Novovićem, u hotelu Ramada.

Savana Holding AB osnivač je više kompanija u Crnoj Gori: Savana Continental Property Management&Lodging, Savana Acquisition Mountain Black Investment Capital (Sambic) i Savana Commercial Retail, a u njenom vlasništvu su i hotel Ramada, Mall of Montenegro, zgrada Europoint i još više objekata u fazi izgradnje.

Mijač je kazao da su jedan od glavnih stubova budućeg razvoja biznisa svakako informacione tehnologije.

- Digitalna globalizacija ide u korak, ako ne i brže, sa globalizacijom ostalih grana društva. IT tehnologije doprinose pojednostavljivanju procedura u razvoju biznisa, bržem povezivanju i integraciji, eliminisanju fizičkih i kulturnih barijera između država, pojačanju intenziteta i brzine biznisa i sveukupnom olakšanju načina života - rekao je Mijač.

On je objasnio da su odlučili da uđu u Amplitudo, jer je najuspješnija kompanija u toj oblasti u Crnoj Gori.

- Takođe, primijetio sam rad na inovativnim projektima i veliku aspiraciju za razvitak projekata, koji će doprinijeti daljem razvitku društvene zajednice u Crnoj Gori - kazao je Mijač.

Na taj način su, kako je saopšteno, crnogorskoj kompaniji otvorena vrata skandinavskog tržišta i IT biznis zajednice. Partnerstvo će omogućiti Amplitudu da u narednih nekoliko godina raste još brže i lakđe uđe na na strano tržište, što je jedan od strateških usmjerenja i prioriteta.

Efekti saradnje će, kako je objašnjeno, u krajnjoj liniji biti značajni i za razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema i privrede uopšte.

Novović je kazao da Amplitudo sada, kada je opravdao poziciju vodećeg digitalnog inovatora u zemlji osvojivši nagradu za najinovativniju kompaniju u izazovnoj prošloj godini, ide van granica Crne Gore.

- Osim za izvoz IT usluga i proizvoda na moćno i konkurentno tržište, za nas ovo partnerstvo predstavlja mogućnost za ubrzanje razvoja gejming industrije, čije smo temelje u Crnoj Gori počeli prošle godine pionirski da postavljamo - naveo je Novović.

On je kazao da, pored Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Japana i Njemačke, skandinavskim zemljama pripada dobar dio gejming tržišta. Pritom je švedska industrija igara najrazvijenija od svih nordijskih država.

- Stoga je ovo platforma za ostvarivanje značajnih rezultata i na tom polju - kazao je Novović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.