NavMenu

Crnogorski Telekom dobitnik sertifikata Poslodavac Partner

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.05.2021. 13:10
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Crnogorski Telekom zvanični je dobitnik sertifikata Poslodavac Partner, dodijeljenog od strane priznate konsultantske kuće SELECTIO iz Hrvatske, koja se bavi procjenom kompanija s ciljem prepoznavanja i isticanja organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima.

Kako je saopšteno, Telekom je prva kompanija u industriji telekomunikacija u Crnoj Gori dobitnik ovog sertifikata, koji prije svega potvrđuje da ova kompanija ima visok nivo standarda kad je riječ o upravljanju zaposlenima, što doprinosi unapređenju kvaliteta rada u Kompaniji, a samim tim i njenih poslovnih rezultata.

- Samoj sertifikaciji je prethodila revizija odnosno kvantitativno mjerenje ukupno 45 ključnih procesa upravljanja ljudskim resursima prema razrađenoj metodologiji sertifikata Poslodavac Partner. Radi se o nezavisnoj analizi procesa upravljanja zaposlenima u 5 glavnih područja, kao što su: strategija upravljanja zaposlenima, regrutacija i selekcija, upravljanje doprinosom zaposlenih, usavršavanje i razvoj, te odnos kompanije prema zaposlenima - navodi se u saopštenju.

Najbolje rezultate Crnogorski Telekom je ostvario u područjima koji se odnose na strategiju upravljanja ljudskim resursima, pokazavši da je HR u kompaniji istinski partner biznisu. Pored navedenog područja, sjajni rezultati su zabilježeni i u području koje se tiče odnosa kompanije prema zaposlenima, gdje je posebno istaknut veliki trud koji Crnogorski Telekom ulaže kad je riječ o segmentu briga za zaposlene, u podsticanju dvosmjerne komunikacije kroz redovno sprovođenje ispitivanja zadovoljstva zaposlenih, kao i u praćenju indikatora zdravlja zaposlenih.

- Raduje me dobijanje Sertifikata Poslodavac Partner i svrstavanje među kompanije koje su prepoznate kao primjer stabilnog i pouzdanog partnera svojim zaposlenima, jer je ovim izazovnim vremenima to jako važno. Priznanje za izvrsno upravljanje zaposlenima jeste rezultat proaktivnog odnosa HR funkcije, ali što je mnogo važnije korporativne kulture i načina razmišljanja naših lidera koji se konstantno trude, da kao što prepoznajemo potrebe korisnika tako brinemo i o potrebama naših zaposlenih. Stalni fokus imamo i na izazove koji dolaze sa tržišta, konstantno osmišljavajući načine kako da uključimo i motivišemo naše zaposlene da ih zajedno prevazilazimo, jer to je naša snaga - izjavila je Slađana Đurović, Direktorica Sektora za ljudske resurse Crnogorskog Telekoma.

Kako je istakla, sprovedena analiza i upoređivanje sa skoro 70 organizacija iz regiona, potvrdila je angažovanost kompanije da i kroz HR funkciju unapređuje procese, dajući prioritet kvalitetnom upravljanju zaposlenima, s posebnim akcentom na brigu za zaposlene, kao prepoznatljivim vrijednostima kojima konstantno osnažuje i unapređuje svoj brend.

- Mi smo tim posvećenih profesionalaca, različitih profila, znanja i generacija, i ta različitost nas čini bogatijima, stoga se radujem što će ovaj sertifikat biti još jedan u nizu koji doprinosi stvaranju jedinstvene konkurentske prednosti kojoj težimo na tržištu. Želimo graditi odnose koji osvajaju srca naših korisnika i zaposlenih misleći o njihovim potrebama i poboljšavajući način na koji žive i rade, kao pouzdan partner u izazovnim ali i lijepim vremenima, koja nas očekuju - dodala je Đurović.

Stekavši ovaj status, Crnogorski Telekom se pridružio ostalim nosiocima ovog prestižnog priznanja, kao jedan od najboljih poslodavaca na tržištu. Trenutno postoji 67 nosilaca sertifikata: u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.



Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.