NavMenu

U prva četiri mjeseca promet vozila kroz Sozinu 25% manji u odnosu na 2019.

Izvor: Mina Četvrtak, 06.05.2021. 09:33
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro/G. Šaban)
Kroz tunel Sozina je, za prva četiri mjeseca ove godine, prošlo 25% manje vozila u odnosu na 2019. godinu, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću Monteput, Andrej Mihailović.

On je u Jutarnjem program TVCG kazao da je tokom praznika promet vozila kroz tunel Sozina bio pojačan u odnosu na prethodni period.

- U ponedjeljak je prošlo 9,26 hiljada vozila, što je za ovo doba godine zavidan promet. Prije toga prosječno smo imali oko 5,5 hiljada vozila, već ovih dana je oko šest hiljada - precizirao je Mihailović, prenosi portal RTCG.

I ovog vikenda je važila zabrana međugradskog saobraćaja pa je, kako je dodao, bilo mnogo manje vozila nego radnim danima.

- Vikendom se ta brojka kreće negdje oko tri hiljade. Tako je bilo i ovog vikenda, malo preko tri hiljade, tako da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu - kazao je Mihailović i dodao da skoro duplo više bude vozila radnim danima u odnosu na vikend.

Prema njegovim riječima, prošlog mjeseca kroz Sozinu je prošlo 135 hiljada vozila, što je 25 odsto manje u odnosu na 2019. godinu

U Monteputu se nadaju da će lijepo vrijeme donijeti i bolji promet i da će se rezultati približiti onima iz 2019.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.