NavMenu

Oglašena prodaja upravne zgrade kompanije Adria Airways u Ljubljani - Početna cijena 4,1 mil EUR

Izvor: Tanjug Srijeda, 21.04.2021. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/WikimediaImages)
Stečajni upravnik Adrije Ervejsa Janez Pustatičnik raspisao je tender za dostavljanje obavezujućih ponuda za upravnu zgradu nekadašnjeg slovenačkog avio-prevoznika u stečaju, sa okolnim parcelama.

Početna prodajna cena je određena na 4,1 mil EUR bez PDV-a, a ponuđači imaju rok za podnošenje ponuda do 30. juna, prenosi agencija STA.

Nekadašnje sjedište Adrije i okolne parcele najvrjedniji su dio stečajne mase, čija je vrijednost procijenjena na oko 6,2 mil EUR.

Izgrađena 2009. godine, četvorospratna zgrada Adrije u Ljubljani ima skoro 4.400 kvadratnih metara. Objekat, pored kancelarijskog prostora, uključuje i učionice i magacin. Okružen je zemljištem i ograđenim parkingom.

Ponuđači treba da uplate 205.000 EUR depozita do kraja juna ili da dostave bankarsku garanciju u tom iznosu koja važi do kraja godine.

Ako više ponuđača ponudi istu cijenu, biće izabran onaj sa najkraćim rokom plaćanja, koji ne može biti duži od tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora, a koji će morati da odobri sud.

Ponuđačima će biti omogućeno da vide prostorije, po zahtjevu dostavljenom unaprijed. Ako to ne bude moguće zbog epidemiološke situacije, biće određen novi rok za podnošenje ponuda.

Ponuđači će biti obaviješteni o postupku odabira u roku od 15 dana, navodi se u oglasu objavljenom na veb sajtu agencije AJPES za javnu evidenciju.

Prema pisanju poslovnog lista Finance, potencijalni kupac je državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata Munef Tarmom, koji ima nekoliko visokih funkcija u mnogim finansijskim fondovima i korporacijama. Suosnivač je fonda Abu Dabi Ekviti Partners (ADEP), dodaje STA.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.