NavMenu

Počinju Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti - HAPS se i ove godine seli na radio, program traje do 30. aprila

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.04.2021. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DmitriMaruta/shutterstock.com)Ilustracija
Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS) i ove godine dobrovoljno migriraju na radio talase, a održaće se od 19. do 30. aprila. Kako je saopšteno na sajtu festivala, HAPS je kao i lani revijalni i regionalni, a "stanovaće" u programima Radija Crne Gore, RTV Herceg Novi, te radio stanica Krš, Homer, Jadran i internet radija Feniks.

- I dalje važi geslo "Malo pojačaj radio", a ove godine uz HAPS stoji kovanica "Priče i pričanje" - istovremeno poveznica radija i svega dramskog, izabranih ostvarenja, asocijacija na besjedu "O priči i pričanju" Iva Andrića na dodjeli Nobelove nagrade i konačno pohvala otvaranju Kuće nobelovca u Herceg Novom - saopšteno je

U različitim terminima na radio talasima biće emitovane radio drame u izboru programskih producenata Vuka Vukovića i Miline Kovačević.

Prva je na programu radio drama "Glasovi porodice" (Radio Crne Gore i FDU Beograd). Narednog dana, 20. aprila biće predstavljena produkcija Radija Bosne i Hercegovine "Paramparčad", a potom dva ostvarenja Radija Beograd "Stvaranje čoveka" i "Ruminacije o predstojećoj katastrofi".

Radio dramom "Persona" predstaviće se Fakultet umjetnosti Priština - Kosovska Mitrovica, a jedno ostvarenje za djecu u produkciji Radio-televizije Vojvodina "Bajkva za dečakva o patkva-kvama" na programu festivala je 23. aprila.

- Iz iste produkcije slijede dvije binauralne drame u žanru epske fantastike iz serijala Kosingas, naša preporuka mlađim slušaocima i ljubiteljima ovog žanra - navode iz HAPS-a.

Samostalna produkcija Radija Crne Gore je radio drama "Maternji jezik". "Nešto za laku noć" i "Večernja matineja"
produkcije su sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, a "Zidanje Skadra" grupe nazavisnih umjetnika iz Crne Gore.

Univerzitet u Banja Luci - Akademija umjetnosti zastupljena je radio dramom "Galeb".

Na završetku HAPS-a, 30. aprila predviđeno je premijerno izvođenje radio drame "Kralj i kamenorezac", koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Radio-televizije Herceg Novi.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.