NavMenu

Milan Perović predsjednik Koordinacionog odbora za kvalitet PKCG

Izvor: Mina Subota, 10.04.2021. 13:08
Komentari
Podeli
(Foto: filmfoto/shutterstock.com)
Profesor Milan Perović, doajen i utemeljivač filozofije kvaliteta u Crnoj Gori, imenovan je za predsjednika Koordinacionog odbora za kvalitet Privredne komore (PKCG), koji je konstituisan u petak.

Iz PKCG su saopštili da su verifikovani i mandati 31 članu Odbora, odnosno predstavnicima renomiranih kompanija, Ministarstva ekonomskog razvoja, institucija infrastrukture kvaliteta, akademske zajednice i nevladinog (NVO) sektora.

Za zamjenika predsjednika Koordinacionog odbora izabran je Aleksandar Vujović iz Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta, a za sekretarku Marga Koković iz Sektora za obrazovanje i kvalitet PKCG.

Perović je kolegama iz Koordinacionog odbora kazao da su članovi najznačajnijeg tijela, čiji je zadatak razvoj i njegovanje kvaliteta u Crnoj Gori.

- Kvalitet je iznad svake politike. Moramo biti svjesni uloge koju imamo i postati jedno vrlo aktivno tijelo -poručio je Perović.

On je najavio da će preko Odbora, između ostalog, inicirati aktivnosti za unapređenje zakona koji se odnose na rad i položaj institucija infrastrukture kvaliteta, kao i uspostavljanje nacionalne nagrade za kvalitet.

- To je praksa razvijenih država svijeta i preduslov da laureati budu u konkurenciji za Evropsku nagradu kvaliteta - naveo je Perović.


Na sjednici je konstatovana potreba usvajanja misije i vizije Koordinacionog odbora, uključenja predstavnika javne uprave, prije svega lokalnih samouprava, kao i predstavnika NVO sektora iz oblasti zaštite životne sredine u njegov rad, ispitivanja mogućnosti za organizovanje obuka iz oblasti bezbjednosti hrane i turističkih objekata u susret sezoni, kao i rada na promociji potrebe da se akredituje što više mikrobioloških laboratorija.

Odluku o obrazovanju Koordinacionog odbora za kvalitet donio je Upravni odbor PKCG 1. marta. Koordinacioni odbori predstavljaju posebne oblike organizovanja i rada koji razmatraju pitanja od značaja i zajedničkog interesa za više oblasti privrede i pojedinih privrednih grana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.