NavMenu

Promet na Montenegroberzi u martu 12,06 mil EUR

Izvor: Mina Srijeda, 07.04.2021. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Ukupan promet na Montenegroberzi u martu je iznosio 12,06 mil EUR i bio je oko 2,39 hiljada % veći nego u februaru.

- U poređenju sa martom prošle godine, promet je veći 712%. Prosječan dnevni promet iznosio je 524,51 hiljadu EUR, a veći dio, odnosno 99 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu - navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U martu je trgovano 23 dana i zaključeno je 155 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 64 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

- Trgovinom akcijama 30 kompanija, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 1,34 miliona EUR prometa ili 11 odsto ukupnog i zaključene su 134 transakcije - dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljeno je deset poslova.

Oko 91% od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Mimoza, Primorje Hotels & Restaurants, Jugopetrol, Elektroprivreda i Jadran Riba.


Najveći rast cijene u martu od 174%, zabilježile su akcije kompanije HTP Vektra Boka. Dionice Napretka zabilježile su u martu najveći pad vrijednosti, od 52%.

Indeks MNSE10 porastao je u martu 2,23 % i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 760,76 poena. MONEX je zabilježio rast od 2,05 % na 11.015,18 bodova.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana marta iznosila je 3,2 mlrd EUR i bila je 3,77% manja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.