NavMenu

Sophie Pieringer nova članica Odbora direktora Erste banke Podgorica

Izvor: Mina Četvrtak, 11.03.2021. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Za novu članicu Odbora direktora Erste banke Podgorica imenovana je Sophie Pieringer, čiji je četvorogodišnji mandat počeo 3. marta, nakon odobrenja Centralne banke (CBCG).

Iz Erste banke su saopštili da će predsjednik Odbora direktora, Cristoph Schoefboeck, nastaviti da obavlja tu dužnost i u novom sazivu, kao i članovi tog tijela Boris Centner, Miroslav Kožul i Krešimir Barić.

Pieringer je, kako su naveli, doktorirala u oblasti međunarodnog biznisa na Karl-Franzens Univerzitetu u Gracu, a u Odbor direktora Erste banke u Crnoj Gori dolazi sa pozicije direktorice Službe za kontrolu rejtinga i procjenu nepokretnosti u Erste grupe iz Beča, koju i sada obavlja.


- Pieringer ima dugogodišnje rukovodilačko iskustvo u finansijskim institucijama. Erste grupi se pridružila 2011. godine, gđe je dvije godine pokrivala poziciju starijeg menadžera u Strategiji i projektima, a od 2013. godine je kao vođa tima bila odgovorna za upravljanje kreditnim rizikom finansijskih institucija i država - kazali su iz banke.

Ona je od 2017. do prošle godine obavljala dužnost zamjenice direktora Sektora grupe za Erste biznis analize.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.