NavMenu

U Crnu Goru stiglo 30.000 kineskih vakcina

Izvor: eKapija Srijeda, 03.03.2021. 14:00
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Donacija Narodne Republike Kine od 30.000 Sinofarmovih vakcina protiv virusa COVID-19 stigla je danas u Crnu Goru. Vrijedna donacija Kine Crnoj Gori još jedan je dokaz izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dviju zemalja i naroda.

U ime Vlade Crne Gore donaciju su u ZU Apoteke Crne Gore Montefarm primili brojni grnogorski zvaničnici.

Upućujući veliku zahvalnost narodu Kine i zadovoljstvo što su danas kineske vakcine Sinofarm iz donacije Kine stigle u Crnu Goru, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je izrazila očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala sve građane da se odazovu vakcinaciji.

- Vjerujem da će broj vakcinianih biti onakav kakav očekujemo. Koristim još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme đelovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mjere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja svih građana Crne Gore - poručila je ministarka Borovinić Bojović, navodi se u saopštenju Vlade.

Ona je još jednom iskazala veliku zahvalnost i radost zbog dolaska kineskih vakcina u našu državu.

- Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dvije države, zato želim da se u ime kompletene Vlade, premijera i u ime Ministarstva zdravlja i svoje lično ime još jednom zahvalim Narodnoj Republici Kini, predsjedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekseleniciji - kazala je ministarka zdravlja.


Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin izrazio je zadovoljstvo što svedoči dolasku 30 000 doza kinsekih vakcina, koje je njegova zemlja donirala Crnoj Gori.

- Crna Gora je među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori. Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19. Vjerujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije i što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada - poručio je kineski amabasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada, dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.