NavMenu

Zoom očekuje da će ostati ključna platforma u svakodnevnom životu u 2021.

Izvor: Beta/AFP Utorak, 02.03.2021. 10:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Zum (Zoom) predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju posle prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.

Kompanija predviđa rast prihoda od 42% za ovu godinu, saopšteno je u objavi tromjesečnih rezultata, iako je vjerovatno da će zahvaljujući vakcinama protiv kovida-19 biti smanjena potreba za obrazovanjem i radom na daljinu.

Od februara 2020. do januara 2021. Zum je imao 2,65 mlrd USD prihoda, osnosno 327% više nego prethodne godine i neto dobit od 672 mil USD, u odnosu na 25 miliona u 2019-2020.

- Počastvovani smo našom ulogom privilegovanog partnera i motora za savremeno okruženje "rada od bilo gdje" - rekao je šef kompanije Erik Juan u saopštenju.

Zum sastanci postali su deo svakodnevnog života miliona ljudi. U poslednjem tromjesečju, u sezoni praznika obilježenoj ponovljenim zaključavanjima i pozivima da se ne organizuju okupljanja Zum je ostvario prihod od 882 mil USD (povećanje od 369%), i neto dobit od 260 mil USD u odnosu na 15 mil USD u tromjesečju od novembra 2019. do januara 2020.


Krajem januara grupa je imala 467.000 firmi klijenata sa više od 10 zaposlenih. Akcije grupe skočile su gotovo 9% juče posle zatvaranja berze.

Investitori su željeli da čuju da kompanija očekuje da će i dalje imati dobre rezultate i da će milioni ljudi nastaviti da koriste njenu platformu za video konferencije za rad na daljinu i praćenje nastave onlajn.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.