NavMenu

U Podgorici će biti osnovana Kuća zdravlja

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2021. 16:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Podgorica će uskoro dobiti Kuću zdravlja, najavio je gradonačelnik Ivan Vuković. Kako je istakao, Kuća zdravlja će biti namijenjena pružanju psihosocijalnu podršku i pomoć građanima Podgorice.

- Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine Glavnog grada naći će se odluka o osnivanju Kuće zdravlja. Ideja nam je da, na jednom mjestu, pružimo psihosocijalnu podršku i pomoć našim sugrađanima, ali i članovima njihovih porodica - napisao je Vuković na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, prioritetne grupe u radu Kuće zdravlja biće žrtve porodičnog nasilja, vršnjačkog nasilja, osobe koje se suočavaju s problemom bolesti zavisnosti, osobe u povećanom riziku ili sa potvrđenim HIV/AIDS nalazom, osobe sa narušenim partnerskim i porodičnim odnosima, sugrađani koji se bore sa problemom neplodnosti, osobe koje se suočavaju sa teškim oboljenjima ili invaliditetom članova porodice, sugrađani kojima je potrebna podrška zbog gubitka bliske osobe, pripadnici LGBTQ populacije, lica koja trpe mobing.

- Osim zaposljenih u Glavnom gradu, u radu Kuće zdravlja će učestvovati nevladine organizacije koje će biti izabrane na konkursu. Kuća zdravlja će raditi u Ulici Novaka Miloševa. U toku je adaptacija prostora - poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.