Izvor: eKapija | Petak, 26.02.2021.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pogledajte kako će izgledati bioskop u Ulcinju nakon rekonstrukcije (FOTO)

(Foto: Opština Ulcinj/Idejno rješenje/Businessart/Screenshot)
Ulcinj će uskoro dobiti moderan bioskop, a u rekonstrukciju nekadašnje kino sale biće uloženo oko 1,3 mil EUR.

Opština Ulcinj objavila je krajem prošle godine tender za rekonstrukciju kino sale, a kako je navedeno, planirano je da se u u okviru nje uspostavi polivalentni prostor - bioskop i multimedijalni sadržaji. Najpovoljniju ponudu na tenderu poslala je kompanija Eurozox, sa kojojm je nedavno potpisan i ugovor o izvođenju radova.

Kako će izgledati budući bioskop u ovom gradu, možemo vidjeti u idejnom rješenju koje je Opština Ulcinj objavila na svom sajtu. Kao investitori projekta navode se Opština Ulcinj i Ministarstvo kulture, a za izradu idejnog rješenja bio je zadužen Businessart iz Podgorice.

U idejnom rješenju navodi se da je rekonstrukcija planirana u gabaritima postojećeg objekta, čija površina iznosi 242 m2. Spratnost objekta je prizemlje i potkrovlje, sa sadržajem galerijskog prostora iznad bine i sa dijelom za gledaoce u nivou potkrovlja. U skladu sa ambijentom mikrolokacije rekonstruisani su djelovi fasadnih zidova postojećeg bioskopa iza kojih se formira nova fasada savremene obrade. Sama pozicija objekta na raskrsnici u centru Ulcinja, kao i dominantna nadstreha naglašavaju glavni ulaz.

(Foto: Opština Ulcinj/Idejno rješenje/Businessart/Screenshot)
Izvođenje је planirano u dvije faze. Prva faza podrazumijeva izvođenje objekta kino sale u cjelini, dok druga faza podrazumijeva kreiranje javne zelene površine na postojećem platou, iznad objekta, uz Ulicu Ivana Milutinovića. U okviru ove faze zadržavaju se postojeća stabla i upotpunjuje se površina sa novim stablima, sitnijim i krupnijim rastinjem. Takođe, predviđa se montažno stepenište koje vodi na krov kino sale. Na taj način krov postaje aktivan vidikovac, koji može služiti za organicaju nekih događaja, okupljanja i slično.

- Glavni pristup objektu, iz Ulice 26. novembra, akcentovan je nadstrehom, koja se ističe kao dominantan motiv na ovom objektu. Nadstreha neosjetno uvlači posjetioce u objekat uvodeći parter u ulazni foaje, obezbjeđujući fluidnost i cjelovitost otvorenog i zatvorenog prostora - navodi se u idejnom rješenju.

U foajeu su predviđeni garderoba i toalet za lica sa ograničenom mogućnošću kretanja, dok je uz sami ulaz planirana biletarnica.

(Foto: Opština Ulcinj/Idejno rješenje/Businessart/Screenshot)
Na ovom nivou je glavni pristup sali sa 110 sjedišta. Sali se prilazi sa dvije pozicije, dok stepenište iz foajea vodi posjetioce na sprat gdje je predviđeno dodatnih 37 sjedišta galerijskog tipa (ukupno 147 sjedišta). Na spratu je predviđena i velika galerija, čime je foajeu obezbijeđena dupla visina. Uz salu je planirala soba za projekciju i jedna kancelarija.

Toaleti sa mini foajeom predviđeni su u podrumskoj etaži, gdje je obezbijeđen i prostor za svu potrebnu tehniku.

S obzirom na limitiranost lokacije sa aspekta kolskog pristupa, parkiranje je planirano na javnom parkingu duž ulice.


Fotogalerija
Bioskop u Ulcinju

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE