NavMenu

Crna Gora prošle godine izvezla vodu u iznosu od 140.000 EUR

Izvor: Mina Srijeda, 24.02.2021. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Jonathan Chng)
Crna Gora je u prošloj godini, prema podacima Monstata, izvezla vode u ukupnoj vrijednosti 140.000 EUR.

Zbog pandemije koronavirusa izvoz vode je u prošloj godini manji 54,2 tone, odnosno za 224,7 hiljada EUR, pišu Dnevne novine.

- U prošloj godini izvezeno je 808 tona negazirane vode i uvoz je manji 62,1 tonu u odnosu na 2019. Istovremeno, zabilježen je rast izvoza gazirane vode od 7,9 tona - rekli su iz Monstata.

Najviše vode izvezeno je u Srbiju.

Kako navode u Monstatu, u tu državu je izvezeno 102.000 EUR negazirane vode, što predstavlja 74,4% od ukupnog izvoza negazirane vode.

Nakon Srbije, najviše negazirane vode je izvezeno u Mađarsku i to u vrijednosti od 14.000 EUR, zatim u Albaniju 10.000 EUR, Njemačku 4.000 EUR.

Kada je u pitanju gazirana voda ukupni izvoz je bio svega 2,8 hiljada EUR. Izvoz je, između ostalog, realizovan u Kipru, Estoniji, Panami i Italiji.

Trenutno u Crnoj Gori radi sedam fabrika za flaširanje vode.

Podsjetimo, Crna Gora je, uprkos tome što i sama ima izvore koji su po kvalitetu vode u samom vrhu u Evropi, za šest godina uvezla vode u vrijednosti 54 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.