NavMenu

Fejsbuk blokirao sav medijski sadržaj u Australiji

Izvor: Tanjug Četvrtak, 18.02.2021. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Kompanija Fejsbuk danas je saopštila da je blokirala sav medijski sadržaj u Australiji zbog novog nacrta zakona u kojem nije precizirano šta je novinski sadržaj, što znači da Australijanci ne mogu da čitaju novinske vijesti na Fejsbuku, bilo da su sa domaćih sajtova ili stranih, javio je Rojters.

- Akcije koje smo preduzeli tiču se zabrane plasiranja medijskog sadržaja, pa korisnici iz Australije ne mogu da dijele ili vide australijske ili međunarodne vijesti - rekao je portparol kompanije Fejsbuk.

Među blokiranima je i nekoliko naloga Vlade iz domena zdravlja, kao i hitnih službi.

Iz Fejsbuka su kasnije saopštili da su te stranice greškom blokirane, a australijska vlada je poručila da ovakav potez Fejsbuka ozbiljno narušava kredibilitet kompanije i platforme, dodao je BBC.

- Pošto zakon ne precizira jasno šta je novinski sadržaj, morali smo da sagledamo sve iz šire perspektive, kako bismo ispoštovali zakon. Ipak, vratićemo sve sadržaje koji su nenamjerno pogođeni ovim potezom - dodao je portparol.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.