NavMenu

Od 1. januara kroz crnogorske aerodrome prošlo skoro 28.000 putnika - U ljetnjoj sezoni ka Tivtu će letjeti više od 20 avio-kompanija

Izvor: Mina Petak, 12.02.2021. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Preko 20 avio-kompanija najavilo je linije za Tivat u ljetnjoj sezoni, saopštila je PR Aerodroma Crne Gore, Marina Miketić Nikolić.

Ona je kazala da je od 1. januara kroz crnogorske aerodrome prošlo skoro 28 hiljada putnika što je višestruko manje nego prošle godine u istom periodu, prenosi portal RTCG.

Dok je Montenegro Airlines (MA) letio, aerodromi su imali oko 15 avio linija, sada ih je, kako je rekla Miketić Nikolić, dvostruko manje.

- I da nema problema sa MA, situacija u cijelom svijetu je takva zbog pandemije. Kada pogledamo aerodrome u regionu i ne stojimo toliko loše - kazala je Miketić Nikolić u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je navela da Aerodromi pokušavaju da uspostave linije koje su postojale kada je letio MA.

- Recimo, imamo najave za Tivat, za ljetnju turističku sezonu, tu je preko 20 avio-kompanija, sedam ih je iz Rusije, pet iz Ukrajine, zatim iz Bjelorusije, neke druge kompanije koje će nas povezivati sa zapadnoevropskim zemljama. Međutim, moramo biti svjesni da može dolaziti do otkazivanja letova, da do posljednjeg dana neko ne može znati da li će moći da se ukrca na let - kazala je Miketić Nikolić.

S druge strane, smetnja za turističku sezonu će biti i epidemiološka situacija.

- Problem će biti i kada se putnici budu vraćali kada budu morali u karantin, jer je situacija kod nas takođe loša - upozorila je Miketić Nikolić.

Od 1. januara do 7. februara kroz aerodrome Crne Gore prošlo je skoro 28 hiljada putnika, a prošle godine u istom periodu bilo je skoro 119 hiljada putnika.

- Prošlogodišnji januar je bio najbolji ikada, a sada smo najvjerovatnije u najgorem periodu - kazala je Miketić Nikolić.

Ona je podsjetila da je danas prvi let iz Dortmunda ka Podgorici. To je prva uspostavljena linija Wizz Air-a koji je od nedavno najavio dvije linije linije između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund - Podgorica.


- Austrian Airlines, na primjer, traži isključivo maske N95 koje nemaju ventilacione otvore. Izuzetak su trudnice i djeca do 15 godina kojima su dozvoljene i druge maske - kazala je Miketić Nikolić.

Kada je riječ o Wizz airu, takođe zahtijevaju nošenje hirurških maski ili N95 koje imaju veću zaštitu.

- Oni, na primjer, zabranjuju platnene maske i to je nešto što ljudi treba da zapamte. Istih pravila se pridržava Air Serbia kada leti za Njemačku, zatim Lufthansa ne dozvoljava ništa osim hirurških i medicinskih maski - kazala je Miketić Nikolić.

Ona je upozorila da putnici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu nositi maske moraju imati potvrde sa sobom.


Prema njenim riječima, pravila su na crnogorskim aerodromima ista kao na početku epidemije.

- Neophodna je dezinfekcija ruku i obuće i obavezno je nošenje maski. Jedna od mjera je i da porodice ili prijatelji koji čekaju putnike moraju biti ispred zgrade terminala i da moraju držati fizičku distancu - kazala je Miketić Nikolić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.