NavMenu

Uskoro pregovori o finansiranju i produžetku roka za autoput - Optimistično očekivati da prva dionica bude gotova do septembra

Izvor: Nova M Četvrtak, 04.02.2021. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Ministarstvo kapitalnih investicija/Screenshot)
Optimistično je očekivati da prva dionica auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, bude završena do septembra, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. On je naveo da je u ovom trenutku završeno 92% radova.

- Kompletan završetak radova je tek po tehničkom prijemu. Bio bih veliki optimista da kažem da će se sve to završiti u septembru. Znaćemo detalje vrlo brzo, a sve nam zavisi i od pregovora jer je tražen produžetak rokova, tražene se ekstra nadoknade za dodatne radove. Mi smo formirali grupu i paralelno ćemo ići u pregovore vezano za finansiranje kod Exim banke i za eventualni produžetak roka i tada ćemo znati kada će se moći sve to završiti - kazao je Bojanić za Novu M.

Kako je kazao, samo ta dionica ne znači puno za Crnu Goru, tako da će u jednom momentu morati da se nastavi druga dionica kao veza sa Srbijom.

- Sve će to zavisiti od daljih pregovora u vezi sa završetkom prve dionice, ali postoji i evropski investicioni plan vezano za finansiranje infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori. Već je izvjesno da Crna Gora na ovaj način ne može graditi drugu dionicu, preopterećen nam je budžet, ali smo svjesni da u jednom momentu to moramo početi da radimo. Mi bismo voljeli da to bude što prije ali jedno su želje, a drugo su mogućnosti - istakao je Bojanić.

Najavio je da će Vlada uskoro razgovarati sa kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aerodroma na koncesiju. Bojanić je kazao i da postoje brojni problemi u željezničkim preduzećima, ali poručuje da se te kompanije moraju spasiti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.