NavMenu

UPCG formirala Odbor za digitalnu transformaciju

Izvor: Mina Nedjelja, 24.01.2021. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Unija poslodavaca (UPCG) formirala je Odbor UPCG za digitalnu transformaciju, u cilju podrške i promocije digitalnog poslovanja i razvoja inovativne privrede kako bi se ubrzali procesi koji vode razvoju digitalne ekonomije i izgradnji Crne Gore kao digitalnog društva.

Na online sastanku koji je tom prilikom održan, za predsjednika Odbora za digitalnu transformaciju izabran je direktor Sektora za razvoj servisa i digitalne transformacije u Crnogorskom Telekomu, Dušan Banović, a za potpredsjednicu izvršna direktorica Bild studija, Aleksandra Bošković.

Članovi Odbora su izvršni direktori Digit Montenegro Duško Petrović, ZZI Jelena Milojković, Data Design Branimir Bukilić, Acme-a Stojan Knežević, Oykos Developmenta Filip Anđelić, kao i Montenesofta Natalija Đaletić.

Članovi Odbora su i direktorica Sektora za strategiju i rizike u M:tel-u Aleksandra Radojević, pomoćnik izvršnog direktora za tehniku u Radio difuznom centru Bojan Domazetović, izvršni direktor SKY SAT Ranko Boca, prokurista u Teletech.me Veso Damjanović, izvršni direktor Kreditnog biroa Crne Gore Blažo Milović, poslovni konsultant u Visol-u Monika Šćekić, direktor sektora za 3D štampu u Fin-Ing Miloš Grbović, menadžer u MG Soft-u Radovan Sekulić, kao i specijalista za Cloud i poslovnu inteligenciju u DataLab-u Vladimir Sotiroski.

- Odbor će u narednom periodu raditi na širenju članstva kako bi i u njegov rad bile uključene i ostale kompanije koje su za to već iskazale zainteresovanost - navodi se u saopštenju UPCG.

Planiranim aktivnostima, Odbor za digitalnu transformaciju će pružiti podršku biznis zajednici da odgovori izazovima koje nose tehnološke inovacije, uključujući automatizaciju i digitalizaciju, razvoj informatičke svijesti, znanja i vještina koje mogu olakšati primjenu naprednih ICT rješenja u svim sektorima privrede, a time i podstaći dalji razvoj preduzetništva i digitalnog društva u Crnoj Gori.

- Proaktivan pristup novim i inovativnim tehnologijama koje će omogućiti da ICT preraste u vertikalnu granu privrede, biće jedan od važnih ciljeva čijem će ispunjenju članovi Odbora posebno biti posvećeni - rekli su iz UPCG.

Potvrda tome je, kako se dodaje, činjenica da razvoj preduzetničko-inovativnog ekosistema koji počiva na digitalnoj transformaciji, unapređuje uslove za nove digitalne poslovne modele, ubrzava razvoj novih proizvoda i usluga, širi digitalne mreže dobavljača i poslovnih partnera, a time i omogućava da domaće kompanije ostvare konkurentsku prednost i bolju pozicioniranost, te lakši pristup novim, globalnim tržištima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.