NavMenu

Kompaniji MHE Vrbnica status povlašćenog proizvođača električne energije

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.01.2021. 08:50
Komentari
Podeli
(Foto: iLUXimage/shutterstock.com)
Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) utvrdila je status povlašćenog proizvođača električne energije podgoričkoj kompaniji MHE Vrbnica za proizvodni objekat mala hidroelektrana Vrbnica u Plužinama.

Status se dodjeljuje na period od 12 godina, počevši od 22. januara.

Podsjetimo, REGAGEN je nedavno ovom preduzeću dodijelio desetogodišnju licencu za proizvodnju električne energije.

Agencija je na poslednoj sjednici preduzeću Alba petrol iz Tuzi izdala licencu za obavljanje djelatnsti skladištenja tečnog naftnog gasa. Licenca je izdata na period od 10 godina.

Takođe, Agencija je donijela odluku o privremenom oduzimanju licence tivatskom preduzeću Samcommerc za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima.

- Nalaže se preuzeću da u roku od 15 dana od dana prijema odluke plati iznos od 683,41 € po osnovu Rješenja o utvrđivanju iznosa naknade za licencu, broj 20/1328-1 od 03.04.2020. godine, iznos od 683,41 eura po osnovu rješenja o utvrđivanju iznosa naknade za licencu, te iznos od 683,41 eura po osnovu rješenja o utvrđivanju iznosa naknade za licencu, što ukupno iznosi 2.050,23 EUR - saopšteno je.

Ako preduzeće Samcommerc u roku otkloni nedostatak zbog kojeg je privremeno oduzeta licenca iz tačke 1 ovog dispozitiva, dužan je da Agenciji podnese zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja licencirane djelatnosti, u suprotnom licenca će biti trajno oduzeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.