NavMenu

Ministarstvo finansija ispituje dug preduzeća Izbor Bar

Izvor: Mina Nedjelja, 10.01.2021. 18:05
Komentari
Podeli
(Foto: SergeyP/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja utvrđuje na koji način je kompanija Izbor Bar ostala dužna državi oko 90.000 EUR.

Prema dostupnim podacima, obaveza barske kompanije nastala je zaključkom Vlade o reprogramu duga od 29. decembra 2006. godine s rokom vraćanja od 18 mjeseci i kamatnom stopom od dva odsto godišnje, piše Dan.

Da dug nije vraćen može se vidjeti u revizorskom izvještaju nezavisnog revizora poslovanja kompanije Izbor Bar za 2019. godinu. On je evidentiran na strani 39 izvještaja u dijelu dugoročni krediti.

List je ranije pisao da je, osim duga prema Vladi od tačno 89,24 hiljade EUR, u dijelu dugoročni krediti revizorskog izvještaja poslovanja kompanije naveden i kredit koji je ta firma imala prema Prvoj banci.

Radi se o kreditu koji je na kraju 2018. godine, ali i na kraju 2017. iznosio 335,3 hiljade EUR. Tog duga na kraju 2019. godine nije bilo i on je najvjerovatnije tokom prošle godine plaćen.

Prema podacima Centralnog klirinškog depozitarnog društva (CКDD), većinski vlasnik kompanije Izbor Bar sakriven je iza zbirnog kastodi računa i posjeduje 78,7 odsto akcija. Vlada u toj kompaniji ima oko tri odsto dionica, a među vlasnicima manjeg broja akcija su i Eurofond i Tim invest.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.