NavMenu

Odobrene HIA studije za izgradnju hotela iz lanca Marriott u Kotoru i rekonstrukciju hotela Teuta u Risnu - Početak radova očekuje se na proljeće

Izvor: bokanews.me Ponedjeljak, 28.12.2020. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/pixelRaw)
Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je Radio Kotoru da je, pored osjećaja zabrinutosti zbog efekata pandemije korona virusa, istovremeno i veliki optimista kada je riječ o srednjoročnom i dugoročnom razvoju grada.

- Na današnji dan imamo Prostorno urbanistički plan (PUP) sa "zelenim svjetlom" od strane UNESCO-a, koji je regulisao kako će se ovaj grad razvijati, a da ne ugrožava ono što je jedinstvena univerzalna vrijednost ovog prodručja. Imamo i dvije HIA studije (Procjene uticaja na kulturno dobro; HIA - Heritage Impact Assesment) odobrene od strane UNESCO-a. HIA studiju za hotel na lokalitetu URC iz lanca Meriot i HIA studiju odobrenu za lokalitet hotela Teuta - kazao je Jokić.

On je rekao i da je od investitora informisan da bi već od proljeća trebalo da se krene sa gradnjom, odnosno rekonstrukcijom, kao i da bi u naredne dvije godine ovi hotelski kapaciteti mogli biti u funkciji.

- Optimista sam i zbog toga što postoji interesovanje različitih vrsta investitora da se na teritoriji opštine ulaže i da se na taj način stvaraju nove vrijednost, otvaraju nova radna mjesta i prihodi opštini i građanima Kotora - kazao je Jokić.

Kao dodatni podstrek razvoju grada naveo je i završetak moratorijuma na gradnju, uvedenog 2017. godine.

- Kroz razgovore sa predstavnicima UNESCO-a, sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim institucijama, uvjeran sam da ćemo u narednoj godinu moći da razvijamo i grad i da se krene konačno sa gradnjom - kazao je Jokić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.