Izvor: eKapija | Srijeda, 16.12.2020.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljena publikacija "Izvod iz kataloga crnogorskih standarda i srodnih dokumenata"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Inženjerska komora Crne Gore pomogla je pripremu i štampanje publikacije u izdavaštvu Instituta za standardizaciju Crne Gore, pod nazivom "Izvod iz kataloga crnogorskih standarda i srodnih dokumenata".

Riječ je o katalogu kojim se obezbjeđuje uvid u dio MEST-ova iz registra ISME-a, od značaja za državnu, lokalnu upavu i visokoškolske institucije te sve aktere uključene u oblast pružanja usluga i proizvodnu djelatnost.

- Izvod standarda, između ostalog, pokriva oblasti standardizacije poput: građevinarstva, EUROCODE-va, energetske efikasnosti, elektroenergetike, informacionih tehnologija, tehnologije zaštite zdravlja itd. čime predstavlja vrijedno izdanje koje može biti od koristi i članovima Komore, u cilju unaprijeđenja svog rada i postizanja konkurentske prednosti na širem tržištu - saopšteno je na sajtu Inženjerske komore.

Dodaju i da biblioteka Komore raspolaže sa nekoliko primjeraka ove publikacije u koje će zainteresovani članovi imati mogućnost da izvrše uvid, nakon ponovnog uspostavljanja rada sa strankama, a uz poštovanje mjera propisanih u vezi sa pandemijom korona virusa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.