NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Naša vizija je da se sklonimo od uglja, najprljavijeg izvora energije

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2020. 16:52
Komentari
Podeli
Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)Zorana Mihajlović
Za Srbiju je važno da osigura energetsku bezbjednost, da imamo dovoljne količine kvalitetnog gasa, električne energije i naftnih derivata, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović (na slici), a navodi se na sajtu Vlade.

Prema njenim riječima, gradi se dio Kostolca B3, a naša vizija jeste da se sklonimo od uglja, koji je kako je navela "najprljaviji izvor energije."

- Važno je i da imamo više dobavljača gasa, zbog čega je gasna interkonekcija Niš-Dimitrovgrad između Srbije i Bugarske značajna, a razmišljamo i o interkonekciji sa Rumunijom - rekla je ministarka.

Ona je najavila i novi zakon o obnovljivim izvorima energije, kao i digitalizaciju energetskog sektora.

- Sledeće godine ćemo donijeti nove zakone i napravićemo ambijent da investitori žele da dođu u Srbiju. Digitalizovaćemo dozvole, prava i licence, što pomaže i u borbi protiv korupcije - navela je Mihajlović.

Podsjetimo i Energetska zajednica je u studiji objavljenoj 3. decembra navela da od zemalja regiona Srbija najviše podstiče prljavu energiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.