NavMenu

U Tivtu planirana gradnja stanova za penzionere - Opština će lokalnom udruženju ustupiti tri katastarske parcele u Krtolima

Izvor: bokanews.me Četvrtak, 10.12.2020. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StockSnap)
Ukoliko odbornici na predstojećoj sjednici lokanog parlamentra 16. decembra daju zeleno svjetlo, Opština Tivat će lokalnom Udruženju penzionera ustupiti tri katastarske parcele u Krtolima radi izgradnje stambene zgrade za potrebe tivatskih penzionera.

Naime, po "Odluci o učešću Opštine Tivat u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja za potrebe penzionera sa teritorije opštine Tivat" koju je pripremila administracija gradonačelnika Željka Komnenovića, grad će Udruženju penzionera Tivat bez naknade, prenijeti pravo svojine nad tri katastarske parcele koje čine jednu urbanističku parcelu, ukupne povrđine 1.616 kvadrata, u Novom naselju u Radovićima. Ujedno, Udruženje penzionera će biti oslobođeno obaveze plaćanja komunalija za izgradnju stambenog objekta koji je planskom dokumnetacijom, predvišen na ovoj lokaciji.

Vrijednost zemljišta i iznos naknade za komunalno opremanje predstavljaju učešće Opštine Tivat u realizaciji projekta izgradnje stanova za potrebe penzionera, a Udružnje penzionera dužno je da u roku od dvije godine od potpisivanja ovog ugovora sa Opštinom, počne izgradnju stambene zgrade u Radovićima.

Po važećem DUP-u, namjena urbanističke parcele koju penzionerima ustupa Opština je stanovanje srednje gustine, a na njoj je ucrtan objekat sa 4 etaže sa ukupno 1.940 m2 bruto građevinske površine.

Shodno procjeni Uprave za nekretnine, vrijednost ove parcele je oko 197.000 EUR, a na to se kao učešće Opštine, dodaje i vrijednost komunalija koje bi za planirani objekat na ovoj lokaciji iznosile još oko 180.000 EUR. Ranije je iz Udruženja penzionera lokalnoj upravi uz molbu za pomoć, nagoviješteno da u Tivtu ukupno između 50 i 150 penzionera nema riješeno stambeno pitanje i stoga ima urgentnu potrebu za dobijanjem stana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.