Izvor: eKapija | Srijeda, 02.12.2020.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bogata gastronomska ponuda Budve predstavljena kroz novi promotivni materijal

(Foto: Jelena Đelić)
Turistička organizacija opštine Budva nedavno je završila projekat izrade novih fotografija, video materijala i brošure inspirisanih gastro ponudom budvanske rivijere, kao jednim od najkvalitetnijih segmenata turističke ponude grada.

- Imajući u vidu bogatstvo i raznolikost turističke ponude Budve kao destinacije, neophodno je da se svaki segment iste posebno i detaljno približi široj javnosti kroz kvalitetno urađen promotivni materijal. Iz tog razloga je kreiran projekat koji podrazumijeva obradu više tema - aktivni turizam, kultura i istorija, plaže i gastro, i izradu novog materijala u svrhu promocije - saopšteno je iz TO Budva.

Gastronomska ponuda je ono što Budvu čini posebno uzbudljivom. U više od 100 restorana na budvanskoj rivijeri može se naći najbolje što ovo podneblje ima da ponudi. Iako pretežno mediteranska kuhinja, gdje su najzastupljeniji riba i morski plodovi, voće, povrće, raznovrsni začini, maslinovo ulje i meso, budvanska kuhinja podrazumijeva bogatu lepezu recepata, autohtonih i prilagođenih. Neizostavni dio tradicionalnog menija su i mnogobrojna jela koja su izvorno nastala u drugim zemljama, ali su lokalno dodatno prilagođena i sada su dio budvanske gastronomske ponude.

- Novi gastro materijal, fotografije, video materijal i brošura, prikazuje raznovrsnost i ljepotu budvanske kuhinje na atraktivan i primamljiv način. Nakon izrade materijala na temu "Aktivni turizam u Budvi" i "Budvanske plaže", koji doprinose kvalitetnoj promociji naše destinacije, kao i novih kataloga hotelskog i privatnog smještaja koji objedinjuju ponudu smještajnih kapaciteta u Budvi, gastro ponuda je sljedeća u nizu obrađenih lokalnih tema koja je predstavljena široj javnosti. Vjerujemo da će izazvati pozitivne reakcije i želju pojedinaca da što prije osjete mirise i ukuse karakteristične za budvansku rivijeru - istakla je Maja Liješević, direktorka TOB-a.

U nastavku realizacije pomenutog projekta u planu je izrada materijala pod nazivom "Putevima kulturnog naslijeđa" koji će na najljepši način prikazati istoriju i kulturu Budve, kao i novi opšti materijal budvanske rivijere, fotografije, video i brošura.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.