NavMenu

Pandemija koronavirusa uticala na poslovanje hotela Avala i Bianca - Početi sveobuhvatnu pripremu za narednu sezonu

Izvor: Mina Subota, 28.11.2020. 10:37
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)
Pandemija koronavirusa uticala je na poslovanje hotela Avala i Bianca, saopštili su iz kompanije koja njima upravlja, Beppler&Jacobson Montenegro i dodali da je sada potrebno početi sveobuhvatnu i pažljivu pripremu za narednu sezonu.

Generalni menadžer hotela Avala, Nemanja Kuljić, je predstavio analize koje su uradili za oba hotelska objekta, ocjenjujući da je ovo bila izuzetno složena i teška godina.

- Ostvareni prihodi, od oko 30 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, jedva da su pokrili dio troškova - naveo je Kuljić u saopštenju.

On je rekao da je broj ostvarenih noćenja od jula do septembra na nivou 50% u odnosu na prošlu godinu, a ostvareni prihod manji od 30%, prvenstveno kao posljedica snižavanja cijena.

- Ipak, vjerujem da je najteži period iza nas i da će u prvom momentu nova godina donijeti određene pomake. Očekivanja moraju biti umjerena, a preciznije planove, odnosno prihode, je gotovo nemoguće predvidjeti - smatra Kuljić.

Prema njegovim riječima, kriza će proći, ali je vrlo vjerovatno da će u narednom periodu doći do pomjeranja na globalnom turističkom tržištu.

- Upravo tu treba odigrati veoma ozbiljno i na tržište izaći sa jasnom i spremnom strategijom koja će makar povratiti poziciju koju smo imali prošle godine, a koja je bila prilično dobra - kazao je Kuljić.

On smatra da se svi moraju potruditi kako bi poremećenu cjenovnu politiku vratili u "normalno" stanje.

Kuljić je saopštio da u ovim teškim momentima nijesu iznevjerili goste i da su budvanska Avala i kolašinska Bianca bili otvoreni, a svi hotelski sadržaji bili u funkciji.

- Tako će ostati i u narednom periodu bez obzira na okolnosti - poručio je Kuljić.

On je naveo da je drugačija cjenovna politika tokom ljetnje sezone te hotele učinila više dostupnim klijenteli iz Crne Gore i regiona.

- Uprkos izazovnoj zdravstvenoj i finansijskoj situaciji uspjeli smo da zadržimo veliki broj radnika, pa u ovom momentu kompanija ima skoro 250 zaposlenih. Pomoć države u vidu subvencija je izuzetno značajna - zaključio je Kuljić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.