Izvor: eKapija | Srijeda, 25.11.2020.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Forbes o Crnoj Gori: Savršena skrivena destinacija

Durmitor
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)
Jedan od najuticajnijih i najprestižnijih svjetskih magazina Forbes objavio je listu savršenih "skrivenih" evropskih destinacija za putovanja, na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo.

Ovih pet zemalja, kako opisuje Forbes, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

U objavljenom članku "Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije" Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao "podcijenjene evropske zemlje" koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća.

- Bivša republika Jugoslavije, Crna Gora je 2006. godine raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država. Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana - piše Forbes.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, Forbes ističe Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

- Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa - piše u tekstu koji je objavio magazin Forbes.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.