NavMenu

Amazon ušao na tržište Hrvatske - Prvi paketi stigli u distributivni centar u Velikoj Gorici

Izvor: Index.hr Utorak, 24.11.2020. 11:33
Komentari
Podeli

(Foto: Unsplash/Morning Brew)
Ovih je dana najveća onlajn trgovina na svijetu i službeno počela saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Prvi Amazonovi paketi su prije samo nekoliko dana počeli pristizati u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, piše Index.hr.

O saradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu naručiteljima.

- Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki - rekli su za Index iz Hrvatske pošte.

U prilog cijeloj priči govori i neodređena objava HP-a u kojoj se govori kako je Hrvatska pošta "od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima".

- Hrvatska pošta je od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima. Preduvjeti ove saradnje, osim strateške pozicije Novog sortirnog centra, bili su i visoki standardi kvalitete pripreme za dostavu i samog procesa dostave. Za korisnike to znači brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala - naveli su iz te pošte.

Kazali su kako je preduvjet za suradnju bila izgradnja novog centra u Velikoj Gorici.

- U proteklim godinama Hrvatska pošta se snažno okrenula temeljnoj djelatnosti i razvoju logističkih kapaciteta. Izgradnja Novog sortirnog centra, kao jednog od najmodernijih logističkih središta u ovom dijelu Evrope, poštu je pozicionirala kao važnog logističkog partnera u ovom dijelu Evropske unije i regiji. Savremena infrastruktura je presudna - poručili su iz Hrvatske pošte.

Amazon je daleko najveća globalna onlajn trgovina. Prihod im je lani iznosio 280 mlrd USD, a zapošljavaju više od milion ljudi – Alibaba je istovremeno imao 72 milijarde, a Wish 1,9 mlrd USD prihoda.

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos lani je postao najbogatiji čovjek na svijetu, čije bogatstvo se sredinom 2019. procjenjivalo na više od 160 mlrd USD, a danas je to oko 190 mlrd USD, prema podacima objavljenima ovaj mjesec.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.