NavMenu

Prestanak članstva HTP Onogošt u Centralnom klirinškom depozitarnom društvu

Izvor: Mina Četvrtak, 19.11.2020. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Nikšićkom hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Onogošt u stečaju prestalo je u utorak članstvo u Centralnom klirinškom depozitarnom društvu (CKDD).

Iz Montenegroberze saopšteno je da je tom emitentu članstvo u CKDD-u prestalo na osnovu rješenja Privrednog suda o zaključenju stečaja i likvidaciji.

Predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić odobrio je konačni izvještaj stečajnog upravnika nikšićkog Onogošta, Ranka Radinovića, i nedavno zaključio stečaj koji je u tom HTP-u otvoren prije 12 godina.

U rješenju suda stoji da je tokom stečajnog postupka ostvaren prihod od 19,9 miliona EUR, što od prodaje imovine, što od naplate potraživanja, kamata, kao i kroz poslove realizovane kroz postupak plana lične uprave koji je prvobitno bio usvojen.

Prema ranijim podacima CKDD-a, 30 odsto vlasništva u Onogoštu je u rukama vlasnika koji su iza zbirnog kastodi računa, 21,2 odsto ima budvanska kompanija V&V investment grupa, a 18 odsto Montenegro S.P.A iz Italije.

HLT fond je preko vaučera građana preuzeo Onogošt, koji je nakon 2010. godine, kada je došlo do otvorenog sukoba između vlasnika Prime, kompanije za upravljanje tim fondom, Vladana Vujovića i Denisa Mandića, udruženog sa italijanskim investitorima okupljenim u firmu Montenegro SPA.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.