NavMenu

Novi većinski vlasnik koncerna Kalašnjikov bivši zamjenik ministra saobraćaja Rusije

Izvor: Tanjug Petak, 06.11.2020. 13:12
Komentari
Podeli
(Foto: Tyler McKay/shutterstock.com)
Bivši zamjenik ruskog ministra saobraćaja Alan Lušnjikov postao je novi većinski vlasnik jednog od vodećih proizvođača oružja u Ruskoj Federaciji - koncerna Kalašnjikov.

Lušnjikov je, kako piše Komersant, preuzeo kompaniju TKH-Invest koja kontroliše 75% minus jednu dionicu kompanije, dok preostalih 25% plus jednu dionicu posjeduje državni holding Rosteh.

Rosteh je medijima potvrdio dogovor s Lušnjikovim, ističući da ne namjeravaju da smanje svoj udio, jer je Kalašnjikov strateška državna imovina.

Lušnjikov je potvrdio da je preuzeo koncern i rekao da Kalašnjikov ne proizvodi samo malokalibarsko naoružanje, već razvija nove tehnologije, uključujući proizvodnju bespilotnog oružja, visoko precizne rakete...

On je istakao da je rusko oružje visokokonkurentno i da se traži na stranim tržištima i najavio da planira da razvije smjer civilnih proizvoda, uključujući proizvodnju električnih vozila.

Iako Lušnjikov nije naveo koliko je platio Kalašnjikov, procjenjuje se, piše Komersant, da bi vrijednost ugovora trebalo da bude oko milion rubalja, ali da bi zbog dugovanja koncerna mogla da bude i niža.

Novi vlasnik Kalašnjikova, prema analitičarima, moraće da djeluje u teškoj situaciji, u trenutku kada je opala kupovna moć zemalja uvoznica oružja, koje su izgubile značajan dio prihoda od nafte i gasa, a i marža na glavni proizvod koncerna, malokalibarsko oružje je niska.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.