NavMenu

Nokia vraća još dva kultna modela telefona

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 05.11.2020. 12:00
Komentari
Podeli
(Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash)
Ako je suditi prema glasinama koje dolaze iz okruženja kompanije HMD Global, u planu je "vraćanje u život" još dva klasična Nokia telefona.

Kao što je to prethodno urađeno sa legendarnim modelima 3310 i 8110, Nokia izgleda sprema savremenu verziju modela 6300, prepoznatljivog po kućištu od nerđajućeg čelika, koji je nekada bio popularan među poslovnim ljudima.

Drugi telefon ne predstavlja direktnu osavremenjenu kopiju, već bi trebalo da bude inspirisan nekadašnjom Nokia 8000 serijom telefona, poznatom po klizećem "poklopcu" tastatura i izuzetno viskom kvalitetu izrade, podsjeća GSM Arena.

Tako je model 8910i je imao kućište od titanijuma, 8800 Gold Arte je bio "presvučen" oplatom od 18-karatnog zlata, dok je kod modela Sapphire Arte u D-pad džojstik bio ugrađen safir.

Još nije poznato da li će novi telefoni koristiti KaiOS operativni sistem, kao što je to slučaj sa aktuelnim modelima 8110, 2720 Flip i 800 Tough.

Poznato je samo to da će novi modeli Nokia 6300 i 8000 koristiti 4G LTE tehnologiju, kao i da bi mogli da budu predstavljeni za nekoliko nedjelja.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.