Izvor: Radio Petnjica | Četvrtak, 29.10.2020.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Most na Vrbičkoj rijeci u Petnjici uskoro u funkciji

Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)
Nakon skoro godinu, koliko su mještani koristili stari oštećeni most na Vrbičkoj rijeci, izgradnja novog ulazi u završnu fazu. Njegova izgradnja započeta je u novembru prošle godine u mjestu Podvade, piše Radio Petnjica.

Kako je objavljeno, vrijednost radova je 25.000 EUR, a sredstva su obezbijedili Ministarstvo poljoprivrede i lokalna uprava. Ukupna investicija sa modernizacijom prilaza i uređenjem kompletnim zemljišta procijenjeno je na oko 50.000 EUR.

- Izvođenje građevinskih radova na izgradnji mosta u Podvadama privodi se kraju. Prilazni put do mosta je proširen, automobili saobraćaju tom novom dionicom na kojoj je dio asfalta postavljen - prenosi medij.

Prema navodima portala, stari most je oštećen u ranijim poplavama a i njegova pozicija i oštra krivina pričinjavali su veliku opasnost za odvijanje saobraćaja, posebno u zimskim uslovima. Upravo iz tog razloga, dolazilo je do velikog broja saobraćajnih nezgoda.

Novi most će imati dvije kolovozne trake i pješački stazu. Upravo zbog njegove projektovane pozicije, oštra krivina će biti izbjegnuta pa će se saobraćaj odvijati na potpuno bezbjedan način.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.