NavMenu

Vlada opredijelila 3 mil EUR za podsticanje proizvodnje struje iz obnovljivih izvora

Izvor: eKapija Srijeda, 28.10.2020. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore donijela je odluku o dodjeli 3 mil EUR Crnogorskom operatoru tržišta električne energije (COTEE) za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izbora.

- Donijeta je odluka o dodjeli budžetskih sredstava za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije kojom se sredstva utvrđena Zakonom u budžetu Crne Gore za 2020. u iznosu od 3 mil EUR, određena za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije dodjeljuju privrednom društvu Crnogorski operator tržišta električne energije doo - saopšteno je iz Vlade.

Takođe, Vlada je 22. oktobra, bez održavanje sjednice donijela i Uredbu o načinu izdavanja, prenošenja, iskorišćenja i povlačenja garancije porijekla električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije.

- Donošenje Uredbe je obaveza čije je donošenje propisana Zakonom o energetici kojim se uređuje bliži uslovi i način izdavanja, prenošenja, iskorišćenja i povlačenja garancije porijekla, sadržaj i način dostavljanja podataka o isporučenoj količini električne energije, bliži sadržaj garancije porijekla električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije ili iz visokoefikasne kogeneracije, kao i podaci i dokumentacija koji se podnose uz zahtjev - stoji u Vladinom saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.